Vinkyl – Bäst i test

För vinälskaren är det ingen hemlighet att rätt lagring av vin är nyckeln till en perfekt smakupplevelse. Oavsett om du är en samlare med en imponerande vinsamling eller bara någon som vill njuta av en flaska i perfekt temperatur, kommer en bra vinkyl att göra underverk för dig. Vi har sammanställt en bäst i test av några av marknadens mest populära vinkylar och varumärken och jämför deras funktioner, design och prisvärde. Vinnaren i vårt test är en vinkyl från vinlagring.se. Hela deras sortiment av vinkylar hittar du här.

Topplista över de bästa vinkylarna enligt vårt test

 1. Vigneron Kitchen Collection
 2. SMEG SCV115A
 3. Dometic D46B
 4. Caso WineSafe 18
 5. Cylinda VK185SV

1. Vigneron Kitchen Collection, 15 995 kr

Vigneron Kitchen Collection är en stilren och elegant vinkyl som har plats för 46 vinflaskor. Fördelen med den här modellen är att du både kan lagra viner och kyla ner dem. Den finns i flera olika utföranden och passar in i de flesta hem. Trähyllorna, som kan dras ut fullständigt, kombinerat med deras smidiga rörelse ger en förstklassig upplevelse. Vigneron Collection 60, utrustad med toppklassiga kompressorer och fläktar, stärks av en femårs garanti. Denna kombination säkerställde sin första plats i vår bäst i test!

 • 5 års garanti
 • Kompressorer och fläktar av högsta kvalitet
 • Dubbla kylsystem
 • Plats för 46 flaskor


2. SMEG SCV115A, 20 895 kr

SMEG SCV115A är en av våra favoriter, både vad det kommer till utseende och funktion. Den är snygg, tystlåten och har en riktigt bra prestanda. Den främsta anledningen till att den hamnar på en andraplats är priset. Kylen har bra utrymme och passar perfekt för dig som vill ha plats för många flaskor, upp till så många som 197 st. Finns att köpa hos bland annat Elgiganten.

 • Två temperaturzoner
 • Plats för 197 flaskor
 • Tystgående
 • Hög prestanda

3. Dometic D46B, 17 990 kr

Dometic D46B är en modern och snygg vinkyl som ger dig riktigt bra förutsättningar att förvara ditt vin på rätt sätt. Den säkerställer att vinet förvaras i en optimal temperatur för att få fram vinets fulla karaktär och arom. En av våra stora favoriter med den här vinkylen är att den har automatisk avfrostning, vilket innebär att kylen kräver minimalt med underhåll. Läs mer om den på elon.se.

 • Dubbla kylzoner
 • Plats för 46 flaskor
 • Automatisk avfrostning
 • Jämn och bra temperatur

4. Caso WineSafe 18, 6 099 kr

Caso WineSafe 18 är vår favorit inom integrerade vinkylar! Dess stilrena, kompakta design gör att den passar in i varenda hem! Det här är ett perfekt val för dig som letar efter en prisvärd, integrerad vinkyl. Den har en temperaturzon, vilket passar utmärkt för dig som vill förvara en typ av vin. Tack vare touchdisplayen är den väldigt enkel att använda och du kan anpassa temperaturen mellan 5–20 °C.

 • En temperaturzon
 • Plats för 18 flaskor
 • Tystlåten
 • Automatisk belysning

5. Cylinda VK185SV, 15 243 kr

Cylinda VK185SV är ett riktigt bra alternativ för dig som vill förvara många flaskor, här får du plats med upp till 197 stycken! Den är snygg, rymlig och fristående, och passar i de flesta hus och hem! Inbyggd, läcker LED-belysning för snyggare presentation av dina vinflaskor. Finns att köpa hos bland annat cdon.se.

 • Två temperaturzoner
 • Upp till 197 flaskor
 • Reglerbar temperatur
 • Inbyggd LED-belysning

Frågor och svar

Vad ska man tänka på när man köper en vinkyl?

När du köper en vinkyl bör du först och främst tänka på storleken och kapaciteten för att säkerställa att den rymmer ditt vinbehov. Sedan är det viktigt att överväga temperaturkontroll och fuktighetsnivåer för att bevara vinets kvalitet. Slutligen, se till att vinkylen passar in i din plats och har rätt hyllkonfiguration för dina flaskor.

Hur mycket ström drar en vinkyl?

Strömförbrukningen hos en vinkyl kan variera beroende på storlek, modell och funktioner. Generellt sett drar en genomsnittlig vinkyl i intervallet 100–300 watt när den är aktiv. Det är viktigt att tänka på strömkostnaderna och se till att din elektriska anslutning kan hantera belastningen, särskilt om du planerar att köpa flera hushållsapparater.

Hur många grader ska en vinkyl ha?

Rätt temperatur är avgörande för att bevara vinets smak och kvalitet. 

 • Rött vin bör en vinkyl normalt hålla en temperatur på cirka 12–18 °C
 • Vita viner trivs bäst vid 7–13 °C. 

Det är viktigt att använda en vinkyl med noggranna termostatkontroller för att säkerställa att vinet lagras vid rätt temperatur.

Kan man bygga in en fristående vinkyl?

Det går att bygga in en fristående vinkyl om utrymmet och ventilationen tillåter det. Innan du gör det måste du se till att du har tillräckligt med utrymme runt kylen för att säkerställa god luftcirkulation och effektiv kylning. Det är också viktigt att följa tillverkarens anvisningar och eventuella installationskrav noggrant.

Hur länge håller vin i vinkyl?

Hållbarheten för vin i en vinkyl varierar beroende på vinets typ och kvalitet. Generellt sett kan vinkylar skapa en optimal lagringsmiljö med stabil temperatur och fuktighet, vilket kan förlänga vinets livslängd. Många vinkällare kan lagra vin i flera år, och för vissa högkvalitativa viner kan lagringstiden vara mycket längre. Det är dock viktigt att förstå att inte alla viner är avsedda att åldras, så det är bäst att forska om den specifika vintypen du planerar att lagra.

Kan man ha öl i en vinkyl? 

Ja, du kan använda en vinkyl för att förvara öl om den har inställningsmöjligheter för de lämpliga temperaturerna. Öl trivs vanligtvis bäst vid temperaturer mellan 4–7 °C, särskilt om det är öl av typen ale eller lager. Vinkylar med justerbara temperaturinställningar kan vara en praktisk lösning för att hålla din öl sval och njutbar. Se till att ölflaskorna är ordentligt förslutna för att undvika ökade luftfuktighetsnivåer som kan påverka ölets smak.