Kaffemaskin – Bäst i test

Ska du köpa kaffemaskin? Då ska du inte missa vår bäst i test! Oavsett om du är på jakt efter den perfekta kaffemaskinen för att förgylla din morgonrutin eller för att njuta av en kopp av ditt favoritkaffe när som helst på dagen, har du kommit till rätt plats. Vi har noggrant utvärderat och jämfört de senaste modellerna på marknaden för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet och hitta kaffemaskinen som passar just dig. Oavsett om du föredrar espresso, cappuccino, eller en enkel svart kopp bryggkaffe, så har vi all information du behöver för att göra det perfekta valet. Vinnaren i testet är en kaffemaskin från monteriva.se, missa inte deras utbud om du ska köpa kaffemaskin.

Topplista över de bästa kaffemaskinerna enligt vårt test

 1. Faustino 3.1
 2. Moccamaster Automatic Kaffebryggare
 3. Jura E8 espressomaskin
 4. DeLonghi Magnifica ECAM22
 5. Wilfa Performance kaffebryggare WSPL3B

1. Faustino 3.1, 7 990 kr 

Faustino 3.1 är en kompakt espressokvarn från Rocket Espresso med tre programmerbara malningsinställningar och manuell doseringsmöjlighet. Dess tysta drift och eleganta touchpanel gör den praktisk för hemmabruk, och en storfavorit hos oss! Med en bönhållare som rymmer 320 gram och en 210W motor kan den mala 1 gram kaffe per sekund, perfekt för dig som inte vill vänta på morgonkaffet!

 • Snabb malning – 1 g kaffe per sekund
 • Justerbar malningsgrad
 • Möjlighet till manuell dosering
 • Tyst drift

2. Moccamaster Automatic Kaffebryggare, 2 499 kr

MoccaMaster Automatic är kaffebryggaren för dig som vill ha mycket för pengarna! Det här är en storsäljare sedan många år tillbaka och vi kan verkligen förstå varför. Brygger du stora mängder är den här ett bra alternativ, då den brygger 10 koppar på cirka 6 minuter. Dessutom har den automatisk avstängning, så du behöver inte tänka på att behöva stänga av den!

 • 10 års garanti
 • Handtillverkad
 • Justerbar värmeplatta
 • Automatisk avstängning

3. Jura E8 espressomaskin, 13 990 kr

Jura E8, espressomaskinen med schweizisk kvalitet och avancerad teknologi, erbjuder en enkel och mångsidig kaffeupplevelse. Med 12 olika kaffedrycker att välja mellan, inklusive espresso och cappuccino, samt pulsextraktion för rika aromer, gör den ditt kaffe till en njutning. Dessutom erbjuder den bekvämligheter som enkel one-touch manövrering, CLARIS Smart-filter och automatisk rengöring, vilket gör den till en praktisk och högkvalitativ espressomaskin för ditt kök. 

 • Unik pulsextraktion som optimerar aromerna i kaffet
 • One-touch manövrering
 • TFT-display för full överblick av bryggprocessen
 • Automatiskt rengöringsprogram

4. DeLonghi Magnifica ECAM22, 3 999 kr

DeLonghi Magnifica ECAM22 är den ultimata kaffemaskinen för dem som älskar att experimentera med olika kaffesorter utan att krångla till det. Denna helautomatiska maskin erbjuder en smidig böna-till-kopp upplevelse, där du bara behöver välja dina favoritbönor, fylla på kaffe- och vattenbehållaren och trycka på en knapp för att njuta av en kopp perfekt kaffe.

 • Helautomatisk och enkel att använda
 • Integrerad kaffekvarn med 13 inställningar för kaffets grovlek
 • Möjlighet för mjölkbaserade kaffedrycker, t.ex. cappuccino
 • Kapacitet att tillreda två koppar kaffe samtidigt

5. Wilfa Performance kaffebryggare WSPL3B, 2 799 kr

Wilfa Performance kaffebryggare WSPL3B, skapad i samarbete med den berömda baristan Tim Wendelboe, förenar expertis och teknologi. Med en kapacitet på 1,25 liter och 1870 watts kraft kan den snabbt brygga upp till 12 koppar kaffe på bara 6 minuter. Dess unika pumpbryggningssystem garanterar en exakt temperatur på 96 ° C under hela bryggprocessen, och den avtagbara vattenbehållaren gör det enkelt att hålla kaffets viktigaste ingrediens, rent vatten, i toppskick. Kaffebryggaren har även fått godkännande från proffs inom branschen och certifierats av European Coffee Brewing Center.

 • Certifierad av European Coffee Brewing Center för högsta kaffekvalitet
 • Snabb bryggtid: upp till 12 koppar på 6 minuter
 • Konstant temperatur på 96 ° C under bryggning
 • Avtagbar vattenbehållare för enkel rengöring

Frågor och svar

Vad ska man tänka på när man köper kaffemaskin?

När man ska köpa en kaffemaskin är det viktigt att först och främst överväga sina egna behov och preferenser. Fundera över om du föredrar en enklare bryggmaskin för vanligt kaffe eller om du vill ha en mer avancerad espressomaskin. Du bör också ta hänsyn till hur mycket plats du har i ditt kök och vilken budget du har att arbeta med. Dessutom är det klokt att läsa recensioner och jämföra olika modeller för att hitta den som bäst passar dina krav och förväntningar. 

Är DeLonghi kaffemaskin bra?

DeLonghi är ett känt varumärke inom kaffemaskiner och har generellt sett ett gott rykte för att producera kvalitetsprodukter. Deras kaffemaskiner erbjuder olika modeller för olika typer av kaffe, inklusive espressomaskiner och bryggmaskiner. Många användare har upplevt positiva resultat med DeLonghi-maskiner när det gäller både smak och användarvänlighet. Det är dock viktigt att notera att “bra” kan vara subjektivt och beror på dina egna preferenser. Innan du köper en DeLonghi kaffemaskin bör du överväga vilken typ av kaffe du föredrar och om deras produkter matchar dina behov. På nummer 4 i vårt test hittar du DeLonghi Magnifica ECAM22.

Vad kostar en bra espressomaskin?

Priset på en bra espressomaskin kan variera avsevärt beroende på olika faktorer som märke, funktioner och kvalitet. Generellt sett kan du förvänta dig att betala någonstans mellan 2 000 till 10 000 kronor eller mer för en kvalitetsespressomaskin. De dyrare modellerna har oftast avancerade funktioner som precisionstemperaturkontroll och inbyggda kvarnar som kan påverka priset. 

Vad kostar en bra kaffemaskin?

Priset på en bra kaffemaskin varierar beroende på vilken typ av kaffe du vill brygga och vilka funktioner du önskar. En grundläggande bryggmaskin för vanligt kaffe kan hittas för så lite som 500 till 1 500 kronor. Om du är intresserad av en mer avancerad bryggare med funktioner som programerbar timer eller möjlighet att brygga espressobaserade drycker, kan priset ligga i intervallet 2 000 till 5 000 kronor eller mer.