Värmekikare bäst i test [2024]

Vi har testat och valt ut de allra bästa värmekikarna på marknaden! Dessa kikare imponerar med sin starka prestanda, enkla användning och tydliga bilder. Oavsett om du är ute efter att utforska natten som hobby eller behöver avancerad utrustning för ditt arbete, har vi de perfekta alternativen för dig. Kolla in vårt bäst i test på värmekikare och se hur de kan ta din upptäcktsfärd till en helt ny nivå!

Topplista över de 4 bästa modellerna

Zeiss DTI 4/50 Värmekikare

Zeiss DTI 4/50 värmekikare är en toppmodern observationsteknik designad för naturälskare och professionella användare som kräver det allra bästa inom värmesikting. Denna högpresterande värmekikare kombinerar Zeiss kända optiska kvalitet med avancerad värmesensorteknik för att ge användarna en oöverträffad klarhet och detaljnivå, även i totalt mörker. Med sin intuitiva användning och ergonomiska design är DTI 4/50 både kraftfull och lätt att använda, vilket gör den till en idealisk följeslagare för alla typer av naturnära aktiviteter eller professionella uppdrag.

Fördelar:

 • Exceptionell bildkvalitet och klarhet i mörker
 • Intuitiv användning med ergonomisk design
 • Högpresterande värmesensor för detaljerade observationer
 • Pålitlig och robust konstruktion för fältanvändning

2. Pulsar Axion 2 XG35

Pulsar Axion 2 XG35 är en kompakt och kraftfull värmekikare som är skräddarsydd för att möta behoven hos både entusiastiska naturupptäckare och professionella användare. Denna enhet sätter en ny standard för mobilitet och prestanda inom värmesikte. Med dess avancerade sensorer och optik erbjuder Axion 2 XG35 exceptionell bildkvalitet och upptäcktförmåga, även i de mest utmanande ljusförhållandena. Den lätta och hållbara konstruktionen gör den enkel att bära med sig under långa expeditioner, medan den användarvänliga gränssnittet säkerställer att du snabbt kan anpassa inställningarna efter dina behov.

Fördelar:

 • Lätt och kompakt design för enkel bärbarhet
 • Avancerad sensor och optik för överlägsen bildkvalitet
 • Användarvänligt gränssnitt för snabba justeringar
 • Tålig konstruktion anpassad för utomhusbruk

3. HikMicro Thunder 2.0 TH35PCR

För den som söker en värmekikare med topprestanda är HikMicro Thunder 2.0 TH35PCR ett utmärkt val. Denna enhet kombinerar banbrytande teknologi med användarvänlighet, vilket gör den idealisk för allt från viltobservation till säkerhetsövervakning. Med sin högupplösta sensor och optik levererar den skarpa och detaljrika värmebilder, vilket ger användaren en klar överblick även under de mest krävande förhållandena. Dess robusta design och långa batteritid garanterar att den står redo att användas i alla situationer, vilket gör den till en pålitlig följeslagare för alla som behöver avancerad värmesiktning.

Fördelar:

 • Skarpa och detaljrika bilder med högupplöst sensor
 • Lång batteritid för utökad användning
 • Robust och hållbar design för alla typer av miljöer
 • Användarvänlig med intuitiva kontroller

4. Hikmicro Falcon FQ50

För de mest krävande användarna erbjuder Hikmicro Falcon FQ50 enastående prestanda och bildkvalitet. Denna värmekikare är utrustad med toppmodern teknik, inklusive en kraftfull sensor och sofistikerad bildbehandling, för att leverera kristallklara termiska bilder under alla förhållanden. Med robust design och användarvänligt gränssnitt är den en favorit bland professionella användare som kräver tillförlitlighet och precision.

Fördelar:

 • Exceptionell bildkvalitet med avancerad sensor
 • Hållbar och robust konstruktion för tuffa miljöer
 • Användarvänligt gränssnitt för enkel hantering
 • Precision och tillförlitlighet för professionellt bruk

Frågor & svar

Hur fungerar värmekikare?

Värmekikare fungerar genom att uppfånga infraröd strålning, vilket är värme som avges från objekt, varelser eller människor, även i totalt mörker. Till skillnad från traditionella nattkikare som behöver någon form av ljus för att fungera, utnyttjar den de temperaturskillnader som finns i miljön för att skapa en bild. Varje objekt, levande eller ej, avger infraröd strålning beroende på dess temperatur. 

Värmekikaren samlar in denna strålning med hjälp av en sensor, känd som en mikrobolometer, som sedan omvandlar den till elektriska signaler. Dessa signaler bearbetas ytterligare för att skapa en bild som visar objektets värmeavtryck i olika färger – varmare objekt framställs i ljusare färger medan kallare områden visas i mörkare nyanser.

När använder man den?

Värmekikare är oerhört användbara för naturobservationer, särskilt under nattetid eller i svåra ljusförhållanden, eftersom de gör det möjligt att upptäcka djur genom deras värmeavtryck. De används också flitigt inom säkerhet och övervakning för att identifiera personer eller objekt i mörker, genom dimma eller rök. Inom räddningstjänsten är de värdefulla för att hitta personer i rökfyllda byggnader eller i terräng där sikten är begränsad.

Kan man använda värmekikare vid jakt?

Ja, värmekikare är faktiskt mycket användbara vid jakt. De gör det möjligt för jägare att upptäcka och spåra vilt genom att identifiera deras värmeavtryck, även under de mest utmanande förhållandena som totalt mörker, tjock dimma, eller tät vegetation. Med kikaren kan jägare enklare se djur på långt avstånd utan att störa dem.