Kosttillskott för energi [Bäst i Test 2023]

Det är allmänt känt att regelbunden motion, ordentlig sömn och en allsidig kost är nyckeln till en god hälsa och allmänt välmående. Att alltid följa dessa tre huvudregler är dock omöjligt. Livet går upp och ner och det kommer finnas perioder då du upplever ökad utmattning och trötthet ändå. Det kan också handla om omständigheter som inte går att påverka som gör att du lider brist på viktiga näringsämnen, mineraler och vitaminer.

Som tur är finns det en mängd bra kosttillskott på marknaden som kan hjälpa dig tillbaka till ett piggare sinne under de sämre perioderna i livet. Ibland behöver kroppen helt enkelt en liten extra boost utöver kosten, och då är det himla bra att kosttillskott finns tillgängligt på marknaden.

I den här artikeln kommer du få ta del av kvalitativa kosttillskott från förstklassiga varumärken som alla fått goda recensioner av användare online. Topp 5-listan är helt enkelt baserad på vad tidigare köpare lämnat för omdömen om kosttillskotten på diverse hemsidor, tillskotten har däremot inte genomgått något fysiskt test för att få en plats på listan.

Kosttillskott för energi

 1. Healthwell Presentpaket Energi
 2. Bringwell Chi San
 3. Healthwell Rosenrot Premium
 4. Alpha Plus Adreno Plus
 5. Healthwell Q10 300

1. Healthwell Presentpaket Energi

Det bästa kosttillskottet för energi 2023 är Healthwell Presentpaket Energi eftersom du får två kosttillskott i ett. Paketet innehåller såväl ashwagandha- som rosenrot-kapslar som båda sägs kunna reducera trötthet och utmattning.

Healthwell Presentpaket Energi innehåller som sagt en burk ashwagandha-kapslar som enligt en studie i Scientific Review of Alternative Medicine kan öka energinivåerna genom att främja kroppens tålighet mot psykisk stress, som i sin tur kan vara en faktor till trötthet. Rosenrot Plus innehåller rosenrot med tillsatt pantontensyra som tillsammans motverkar trötthet, utmattning och främjar normal mental prestationsförmåga. Rosenrot Plus innehåller 80 kapslar och det rekommenderas att ta 1–2 kapslar per dag. Med ashwagandha-tillskottet räcker det i sin tur med en kapsel per dag, och burken innehåller 60 kapslar.

Fördelar:

 • Högdoserade kapslar – räcker med 1–2 kapslar dagligen
 • Rosenrot- och ashwagandha-tillskotten har fått många goda recensioner
 • Prisvärt – 130 kapslar för cirka 250 kronor

Nackdelar:

 • Flera användare har klagat på presentförpackningens utformning
 • En del användare anser att information om tillskotten borde medfölja
 • Går inte att välja mellan olika burkstorlekar

2. Bringwell Chi San

Nästa produkt på listan är Chi San från varumärket Bringwell. Chi San benämns ibland som kosttillskott och ibland som ett växtbaserat läkemedel – det är faktiskt godkänt av läkemedelsverket. Till skillnad från artikelns vinnare intas Chi San som en dryck och inte som kapslar.

Bringwell Chi San består av en kombination av schisandra, rysk rot och rosenrot. Alla ingredienser har bevisade, adaptogena egenskaper vilket gör kroppen mer tålig för stress både mentalt och fysiskt. Enligt en schweizisk studie från 2010 som publicerades i Pharmaceuticals har flera djurtester visat att adaptogener motverkar trötthet, depression och ångest genom att öka kroppens tolerans mot yttre faktorer som kan trigga problemen. Många användare har gett mycket goda recensioner när det gäller Chi-San!

Fördelar:

 • Dokumenterad effekt mot stress, ångest och trötthet
 • Innehåller naturliga, växtbaserade ingredienser
 • Har fått många goda recensioner av användare

Nackdelar:

 • Kan användas som mest 14 dagar
 • Bör ej användas av gravida, ammande eller personer med hjärtproblem
 • Ett fåtal användare hade önskat ännu mer effekt

3. Healthwell Rosenrot Premium

Det här kosttillskottet från Healthwell innehåller precis som Presentpaket Energi och Chi San rosenrotsextrakt som sägs kunna ha god effekt vid trötthet och mental stress. Rosenrot Premium innehåller dock även ashwagandha och schisandra som är två andra typer av effektiva adaptogener.

Healthwell Rosenrot Premium är fylld av adaptogener som sägs öka toleransen mot yttre påfrestningar som kan orsaka stress, ångest och trötthet. En studie från 2012 i den indiska Journal of Psychological Medicine visar exempelvis att ashwagandha-tillskott ökade testpersonernas stresstålighet, vilket i sin tur också förbättrade livskvaliteten. En annan studie från 2014 i Pharmacognosy Research visar i sin tur att ashwagandha kan främja reaktionsreflexer och prestanda vid kognitiva och psykomotoriska uppgifter.

Fördelar:

 • Högdoserat tillskott – 1–2 kapslar dagligen
 • Innehåller flera olika adaptogener som ökar toleransen mot stress, ångest och trötthet
 • Går att köpa i tre olika burkstorlekar

Nackdelar:

 • Ganska dyrt tillskott – kostar runt 300 kronor för 60 kapslar
 • Bör inte användas av ammande eller gravida
 • Läkare behöver rådfrågas innan användning om du medicineras eller har hjärtproblem

4. Alpha Plus Adreno Plus

Det här tillskottet kommer från varumärket Alpha Plus och det innehåller bland annat extrakt från ashwagandarot, cordyceps och schisandrabär. Det är dessutom förstärkt med pantontensyra och magnesium som bidrar till reducerad trötthet, normal energiomsättning samt mental prestationsförmåga.

Alpha Plus Adreno Plus innehåller adaptogenen schisandra precis som flera andra tillskott på listan. Enligt en studie från 2008 i Journal of Ethnopharmacology kan schisandra öka den fysiska kapaciteten samt fungera stressmotverkande vid en mängd olika sjukdomstillstånd. Det innebär också att schisandra kan ha goda effekter när det kommer till psykisk stress, mental trötthet och utmattning. Detta i kombination med magnesium och pantontensyra ger dig god hjälp vid tillfällig trötthet, utmattning eller stress.

Fördelar:

 • Innehåller flera, växtbaserade adaptogener som ökar toleransen mot trötthet, utmattning och stress
 • Förstärkt med pantontensyra och magnesium
 • Har fått flera goda omdömen från användare som varit utbrända, stressade eller kroniskt trötta

Nackdelar:

 • Dyrt – kostar runt 290 kronor för 90 kapslar
 • Erbjuds inte i flera burkstorlekar
 • Innehåller inte lika mycket ashwagandha som Presentpaket Energi

5. Healthwell Q10 300

Det sista kosttillskottet för energi på listan är Q10 300 som är mest högdoserat av alla tillskott med Q10 på marknaden. Q10 är en koenzym som förekommer i alla kroppens celler och är helt nödvändigt för energiproduktionen.

Healthwell Q10 300 innehåller som sagt stora mängder av Q10, men tillskottet är också förstärkt med vitamin C och MCT-olja för bättre upptag. Enligt en studie i American Journal of Clinical Nutrition från 2013 förbättrar Q10 kolesterolnivåerna vilket i sin tur kan förbättra kroppens tålighet mot stress. Q10 har även antioxidativa egenskaper som skyddar cellerna i kroppen mot att bryta ner fria radikaler. Q10 300 är ett tillskott som fått många goda recensioner från tidigare användare – flera vittnar om en ökad pigghet efter bara några veckor och att koncentrationen dessutom förbättrats.

Fördelar:

 • Rik på Q10
 • Vitamin C och MCT-olja som förbättrar upptaget
 • Har fått flera positiva reaktioner från användare

Nackdelar:

 • Väldigt dyrt – 400 kronor för 60 kapslar
 • Ett fåtal användare anser att kapslarna är för stora
 • Innehåller inga adaptogener

Sammanfattning

Istället för att bälga i dig kaffe eller energidryck varje dag, och riskera att få problem med mer ångest och även magproblem, kan ett kosttillskott istället hjälpa mot tröttheten på ett naturligt och hälsosamt sätt. Förhoppningsvis innehåller topp 5-listan ovan ett lämpligt kosttillskott för just dig och dina behov. Lycka till med köpet!