Bästa ögonkrämen [Bäst i Test 2023]

Är det verkligen nödvändigt att använda ögonkräm? Du är inte ensam om att ha funderat över den frågan. Svaret är faktiskt ja – det är högst nödvändigt att använda ögonkräm om du vill göra vad du kan för att få huden att må så bra som möjligt. Runt ögonen är porerna extra små och då behövs även en kräm med mindre molekyler. Om du använder en vanlig ansiktskräm runt ögonen finns det en risk att området blir irriterat eller svullet, eller att andra hudproblem uppstår som till exempel talgkulor eller milier.

En ögonkräm är till för att återfukta huden runt ögonen, men det finns också populärt att välja en ögonkräm med anti aging-egenskaper. I den här artikeln får du chansen att jämföra positiva och negativa aspekter hos 5 olika ögonkrämer på marknaden just nu.

Här finner du ögonkrämer i olika prisklasser från högkvalitativa varumärken! Men vilken passar dig bäst? Det beror helt och hållet på dina egna behov. Topp 5-listan är grundad på tidigare på användaromdömen och recensioner, ögonkrämerna har däremot inte testats rent fysiskt för att få platsa på listan.

Bästa ögonkrämen

 1. Clarins Eye Contour Gel
 2. Dr Dennis Gross Stress SOS Eye Cream
 3. Elemis Superfood Matcha Eye Dew
 4. Elemis Pro-Collagen Eye Renewal
 5. BareMinerals Skinlongevity Long Life Herb Eye Treatment

1. Clarins Eye Contour Gel

Den bästa ögonkrämen 2023 är Clarins Eye Contour Gel eftersom den blivit hyllad världen över för dess goda effekter. Den här ögonkrämen arbetar med att minska mörka ringar, påsar och svullnad under ögonen med hjälp av växtetrakt och koffein. Den passar dessutom för alla!

Clarins Eye Contour Gel har en lätt kylande effekt som många användare uppskattar, även de med extra känslig hud. Krämen innehåller aloe vera-extrakt som gör huden smidig och slät samt gingko biloba-extramt som sägs kunna hjälpa till med att minimera mörka ringar. Koffein har i sin tur en avsvällande effekt medan ett extrakt av kamomill och organisk blåklint fungerar lugnande och skyddande. Priset ligger på cirka 390 kronor vilket faktiskt gör krämen billigast av alla i artikeln.

Fördelar:

 • Lägst pris av alla ögonkrämer i artikeln
 • Har en skön, svalkande effekt
 • Många användare har upplevt att mörka ringar och svullnad under ögonen reducerats

Nackdelar:

 • Har inga anti age-egenskaper
 • Ett fåtal användare har inte märkt någon effekt alls
 • Vissa användare har klagat på krämens “kladdiga” konsistens

2. Dr Dennis Gross Stress SOS Eye Cream

Nästa ögonkräm har också hyllats världen över, men med tanke på det exceptionellt höga priset får den en andraplats. Den här ögonkrämen arbetar precis som artikelns vinnare mot mörka ringar och svullnad, men förutom det kan du även få effekter på stressrelaterade problem som till exempel bekymmersrynkor.

Dr Dennis Gross Stress SOS Eye Cream innehåller mängder av närande ingredienser. Exempel vitamin B3 som minskar rodnad, inflammation, förstorade porer, fina linjer och mycket mer. Krämen innehåller även adaptogener från svampar och superörter, exempelvis Ashwaganda som fungerar antiinflammatoriskt enligt en studie från 2013 i International Journal of Molecular Medicine. Stress SOS Eye Cream innehåller även mängder av så kallade “superfoods” som tillsammans arbetar för att främja huden.

Fördelar:

 • Kliniskt testad med mycket positiva resultat
 • Många användare hävdar att krämen gjort stor skillnad för både rynkor och mörka ringar
 • Len och härlig konsistens

Nackdelar:

 • Mycket dyr – kostar nästan 900 kronor
 • Vissa användare har klagat på doften
 • Ett fåtal användare anser att andra krämer har återfuktat bättre

3. Elemis Superfood Matcha Eye Dew

Matcha Eye Dew från Elemis Superfood är en ögonkräm med lätt kylande egenskaper precis som Clarins Eye Contour Gel. Den här krämen innehåller dock till skillnad från artikelns vinnare matcha-te som fungerar uppfriskande för huden och bidrar till direkt och långsiktig återfuktning av ögonområdet. Den ökade återfuktningen bidrar i sin tur till en reducering av mörka ringar och svullnader!

Elemis Superfood Matcha Eye Dew kostar betydligt mindre än Dr Dennis Gross Stress SOS Eye Cream – här ligger prislappen på cirka 460 kronor. Om du vill minska svullnad och mörka ringar med en lägre budget kan alltså Superfood Matcha Eye Dew vara helt rätt val. Krämen innehåller bland annat honungsmelon och kiwi som minskar tecken på trötthet samt ger näring åt huden.

Fördelar:

 • Ganska prisvärd – kostar runt 460 kronor
 • Kan användas både på och under sminket
 • Innehåller naturliga ingredienser som ger näring åt trött hud

Nackdelar:

 • Innehåller endast 15 milliliter
 • Ganska dyr i förhållande till förpackningsstorleken
 • Minskar inte fina linjer

4. Elemis Pro-Collagen Eye Renewal

Här finner du en ögonkräm till från varumärket Elemis, den här varianten kostar dock betydligt mer än föregående kräm. Pro-Collagen Eye Renewal har ett pris på cirka 900 kronor, men erbjuder till skillnad från Superfood Matcha Eye Dew även kraftfulla anti age-egenskaper.

Elemis Pro-Collagen Eye Renewal är precis som Dr Dennis Gross-krämen kliniskt bevisad när det kommer till att reducera fina linjer och ge näring till den tunna huden kring ögonen. De ingredienser som bidrar till effekterna är bland annat aminosyror, vitamin C, vitamin B, vitamin E samt blågrön mikroalg. Krämen innehåller även återfuktande sjögräs som är fullproppat med antioxidanter. Krämen är dyr och förpackningen innehåller endast 15 milliliter, men om du har pengarna till det kan Pro-Collagen Eye Renewal vara rätt val för dig som söker en anti age-ögonkräm.

Fördelar:

 • Kliniskt bevisad ögonkräm med anti age-egenskaper
 • Kommer i en praktisk pumpförpackning
 • Ett fåtal användare upplevde ingen större skillnad trots regelbunden användning

5. BareMinerals Skinlongevity Long Life Herb Eye Treatment

Den sista ögonkrämen på listan kommer från det välkända varumärket BareMinerals. Skinlongevity Long Life Herb Eye Treatment är precis som föregående ögonkräm rik på ingredienser som bidrar med en anti age-effekt för huden under ögonen. Krämen är dock även vegansk vilket är en stor fördel för många användare.

BareMinerals Skinlongevity Long Life Herb Eye Treatment kostar cirka 450 kronor och är kliniskt bevisad att stärka huden för att bidra till en yngre look. Krämen innehåller närande växtextrakt som stärker huden och hjälper den att stå emot fria radikaler, skadlig miljöpåverkan och stressfaktorer. Samtidigt som krämen har anti age-egenskaper bidrar den även till en reducering av mörka ringar.

Fördelar:

 • Många användare har upplevt att både rynkor, fina linjer och mörka påsar minskar
 • Vegansk ögonkräm
 • Lägre pris än flera andra ögonkrämer i artikeln

Nackdelar:

 • Innehåller endast 15 milliliter
 • Ett fåtal användare har inte märkt av någon skillnad trots lång användning
 • En del användare upplevde att krämen klumpade sig om den användes under foundation

Sammanfattning

Är du på jakt efter en ny ögonkräm? Då kan du underlätta ditt val radikalt genom att läsa på om för- och nackdelar med 5 populära varianter på marknaden. Här finner du krämer med anti age-egenskaper men också krämer som är till för att reducera påsar eller mörka ringar under ögonen. Lycka till med ditt köp!