Bästa Gaming Tangentbord

Sidan innehåller sponsrat innehåll

I den här topplistan går vi igenom de fem bästa gaming tangentbord som tagits fram utifrån recensioner och omdömen av gamers som använder dessa produkter.

De bästa gaming tangentborden kommer med många fördelar jämfört med vanliga tangentbord och kan ge dig försprång i form av prestanda, kvalitet och funktion när du spelar. Ofta finns också mängder av möjligheter att kombinera ljus- och färgeffekter så att de även ser väldigt tilltalande ut för din setup.

Topp 5 Gaming tangentbord – Bäst i test

Tillverkningen av gaming tangentbord har ökat i takt med att det har blivit en allt vanligare produkt på marknaden. Ett större utbud innebär att det kan vara svårt att veta vilket gaming tangentbord som är mest anpassat för just ditt användningsområde och vilka finesser och funktioner du föredrar. Ta del av vårt Bäst I test och se vilket tangentbord du gillar mest.

1. SteelSeries Apex Pro

Mekaniska Omni-Brytare
SteelSeries Apex Pro  tar första plats i vår bäst i test. Den innovativa tekniken i form av OmniPoint-brytare  gör det möjligt för användaren att justera varje tangents avstånd till aktivering mellan 0,4 – 3,6 mm. Tack vare att fysisk kontakt inte krävs med dessa OmniPoint-brytare garanterar tangentbordet en livslängd på 100 miljoner tangenttryck.

Anti-Ghosting med 104 tangenters Rollover
Har du varit med om att knapptryck inte har registrerats mitt i stridens hetta? Nu behöver du inte längre vara orolig – tack vare Anti-Ghosting säkerställs att alla knapptryck registreras oavsett hur snabbt de utförs.

Smart OLED-Display
Inställningar och information direkt från ditt spel, musik eller Discord visas på tangentbordets display utan att du behöver tappa fokus genom att tabba ut från ditt spel.

Programvarufri anpassning – 5 profiler
Med SteelSeries Apex Pro krävs ingen programvara för att anpassa dina personliga funktioner. Du kan spara upp till 5 unika profiler direkt på tangentbordet där du kommer åt aktiveringsavstånd, RGB per tangent och mycket mer.

Design i framkant
SteelSeries är ett av världens största märken i branschen och det innebär krav på design och hållbarhet. Med Apex Pro medföljer ett magnetiskt handledsstöd för enkel och säker stöttning, ergonomiskt stöd för handflatan och en finish som är mjuk och hållbar.
Med förbikopplingsport och kabeldragning via USB behöver du inte krypa runt bakom skrivbordet: koppla in en flash drive, trådlös sändare eller USB-enhet direkt i tangentbordet. Metallhöljet i detta gaming tangentbord är tillverkat för en livstid av oförstörbar hållbarhet och robusthet tack vare flygplansklassad aluminiumreglering.

Fördelar:

 • Skräddarsy personliga inställningar på en helt ny nivå
 • Påverka aktiveringsavstånd
 • 5 lokala profiler direkt på tangentbordet

Nackdelar:

 • Kan upplevas avancerat
 • Priset

2. Corsair Gaming K100 RGB Corsair OPX

Axon Hyper-Processing – grym prestanda
Corsair Axon Hyper-Processing Technology säkerställer den mest avancerade tangentbordsupplevelse genom att leverera upp till 4 gånger snabbare upptagning för varje tangenttryck med den inbyggda 4000 hz hyper-polling.

Blixtsnabba brytare
Corsairs exklusiva mekaniska brytare utlovar snabba och lätta tangenttryck. Endast 1,0 mm i aktiveringsavstånd och linjära rörelser underlättar för dig när du behöver prestera på toppnivå.

Med iCUE-Styrhjul kan du anpassa din upplevelse
iCUE-Styrhjulet är till för att du ska kunna ta kommandot över din bakgrunsbelysning, spela in makros samt utföra massa annat som du kan ställa in. Valet är ditt, iCUE-styrhjulet är helt programmerbart för att utföra anpassade åtgärder i spel och applikationer.

Identifiera egna tangettryck
Med Corsair K100 RGB får du möjlighet att programmera 6 olika makroknappar. Ställ in kortkommandon och prestera på nolltid.

Fördelar:

 • Responsiva brytare
 • 6 makroknappar
 • Anpassa din upplevelse med iCUE-Styrhjul

Nackdelar:

 • Kräver två programvaror
 • Priset

3. Xtrfy K4 RGB TKL

Proffsigt tangentbord för alla gamers
K4 TKL har samma grundläggande funktioner som K4 men i en ny och förenklad design. K4 TKL utlovar prestanda i världsklass och andra funktioner som är nödvändiga för att ta hem segern oavsett om du spelar på låg eller hög nivå.

Smidigt
TKL, eller tenkeyless, är en mindre modell än ett vanligt gaming tangentbord. Den tar mindre plats på skrivbordet och är lätt att ta med i väskan. Detta utan att påverka prestanda.

Röda mekaniska brytare
Xtrfys omtyckta K4 TKL är utrustad med röda mekaniska brytare som ger dig mindre motstånd och där med snabbare aktivering. Livstiden är på stabila 70 miljoner tangenttryckningar.

RGB LED-belysning
Välj dina favoritfärger i sex zoner där du kan anpassa massvis av bakgrunds- och tangenttryckningseffekter. Xtrfy har konstruerat K4 TKL med upphöjda RGB LED:s som ger en stärkt och effektfull belysning

Ingen mjukvara behövs
Anpassa din personliga upplevelse utan att använda ett program. Välj vilket ljusläge du vill ha och ändra inställningar direkt på tangentbordet.

Konstruktion som håller
K4 TKL är byggt för att prestera på e-sportens högsta nivå under lång tid framöver. Konstruktionen består av en metallplatta som grund, förstärkt kretskort samt chassi. Detta i kombination med hållbara brytare lämnar inget åt slumpen.

Fördelar:

 • Liten och smidig design
 • Fantastisk RGB LED-belysning
 • Bra känsla i brytarna

Nackdelar:

 • Utan mjukvara begränsas anpassningsmöjligheterna
 • TKL är inte för alla

4. Razer BlackWidow V3 Pro Green Switch


Razer HyperSpeed trådlösteknik
Ett trådlöst tangentbord utan att påverka latens. Du kan ansluta upp till 3 enheter via Bluetooth och med en switch kan du enkelt växla mellan dem. USB-C medföljer för laddning under användning.

Gröna mekaniska brytare
Hör och känn en tillfredsställande återkoppling i varje tangenttryck med dessa gröna mekaniska brytare. Optimerad aktivering för bättre spelprestanda.

Multifunktionshjul och medietangent
Konfigurera till att kunna pausa, spela upp, hoppa över och justera allt från ljusstyrka till volym.

16,8 miljoner färger
Med anpassningsbar bakgrundsbelysning kan du välja mellan 16,8 miljoner färgvariationer. V3 Pro använder ett transparent brytarhus vilket ger en klarare och tydligare färg som kommer från tangentbordet. Du kan välja mellan att ha statiska färger eller en mängd olika färgkombinationer som ger ditt gaming tangentbord ett häftigt utseende.

Handledsstöd i mjukt konstläder
Ergonomi är viktigt vid längre sessioner vid datorn. Tangentbordet har ett stadigt handledsstöd som avlastar handlederna på ett bekvämt sätt så att du upplever mindre stelhet.

Fördelar:

 • Trådlöst utan latens
 • Bekvämt handledsstöd
 • Praktiskt multifunktionshjul och medietangent

Nackdelar:

 • Batteritid
 • Priset

5. Svive Triton Pro Mini Red

Röda brytare
Med de röda mekaniska brytarna upplever du en precision i toppklass. Samtidigt som de ger en kvalitetsmekanisk känsla och överlägsen skrivupplevelse är brytarna tysta, så du riskerar inte att störa dina lagkamrater.

Anpassa dina tangenter och njut av hållbarheten
PBT-tangentknappar gör det robusta gaming tangentbordet hållbart och väldigt enkelt att rengöra. Tangenterna behåller sin ursprungliga färg och kommer inte att se glansiga ut med tiden. Anpassa ditt tangentbord med hjälp av 8 medföljande tangentknappar och tangentväljarverktyg. Svive Triton Pro-serien ger dig dessutom möjlighet att byta brytare.

Obegränsad personalisering
Svive Triton Pro Mini är utrustad med RGB-bakgrundsbelysning. Med hjälp av programvaran som medföljer kan du ställa in över 16 miljoner olika färger och 7 olika belysningslägen. I programvaran kan du även ställa in en mängd olika makrofunktioner vilket gör att du kan optimera användningen av gaming tangentbordet så att det matchar just dina behov.

Löstagbar USB-C
I samma färg som tangentbordet levereras en löstagbar USB-C-kabel. Känn tillförlitlighet och frihet även när du är på språng.

Fördelar:

 • Välj dina egna funktioner och utseenden
 • Anpassa tangentknappar
 • Lätt och smidig

Nackdelar:

 • Mjukvaran kan optimeras

Bästa Gaming Tangentbord 2023

Här ovan har vi listat de bästa gaming tangentborden för 2023.

Tangentbord Gaming Test

Här har vi listat de 5 bästa gaming tangentborden på marknaden just nu. Fundera över vilka finesser och funktioner du föredrar. Kanske är det viktigaste för dig att du kan justera aktiveringsavståndet i brytarna eller programmera användbara makroknappar? Eller vill du hellre satsa på ett gaming tangentbord som lyser upp med de starkaste färgerna?

Vi hoppas att vårt Bäst i test har hjälpt dig inför ditt kommande köp. Lycka till!