Bästa domkraften [Bäst i Test 2023]

Med en domkraft i din ägo gör du det enkelt att lyfta upp tunga föremål av alla dess slag. Plankor, brädor, rör och till och med fordon kan lyftas upp med hjälp av en domkraft. På marknaden går det att hitta en mängd olika modeller som lämpar sig för olika ändamål, och i den här artikeln får du ta del av för- och nackdelar med populära domkrafter just nu.

Att jämföra egenskaper och ta del av andras upplevelser av olika modeller kan underlätta radikalt när det är dags att köpa en ny domkraft. Användarvänlighet, prestanda och säkerhet är de tre viktigaste aspekterna som du bör ta hänsyn till i din beslutsprocess. Det är viktigt att domkraften du köper klarar av det arbete du planerar på ett så smidigt och säkert sätt som möjligt. Förhoppningsvis kommer du ha en bättre uppfattning kring vad du söker efter den här artikeln.

Topp 5-listan som följer nedan grundar sig i noggrann efterforskning av tidigare användarrecensioner. Andra personer har alltså köpt, testat och gett sin ärliga åsikt om de olika domkrafterna som nämns. Varje domkraft har dock inte testats fysiskt inför just den här artikeln.

Hyra domkraft

Att lyfta tunga föremål kräver rätt verktyg för ett både effektivt och säkert arbete. Om du inte vill investera i en egen domkraft, men behöver en tillfälligt, är lösningen att hyra domkraft istället. Med att hyra en domkraft från en pålitlig uthyrningstjänst, som erbjuds av bland andra Cramo.se, får du tillgång till högkvalitativa och pålitliga verktyg för ditt projekt utan att behöva oroa dig för förvaring och underhåll i framtiden. Oavsett om du behöver utföra reparationer på bilen hemma i garaget eller lyfta tunga material på byggarbetsplatsen, är det optimala tillvägagångssättet som ger flexibilitet och den kraft du behöver för att utföra arbetet effektivt att hyra en domkraft.

Köpa domkraft online

Att köpa en domkraft online är bekvämt och effektivt för dem som behöver ett pålitligt lyftverktyg. När du letar efter en domkraft online är det viktigt att överväga dina behov och krav för att göra det bästa valet. Här är några överväganden att tänka på:

 • Lyftkapacitet: Bedöm hur mycket vikt domkraften behöver klara av för att matcha dina lyftbehov.
 • Typ av pump: Välj mellan interna och externa pumpar beroende på dina preferenser och användningsområden.

Vänd dig till Micrologistic för att köpa domkraft. De erbjuder högkvalitativa domkrafter med säkerhetsfunktioner och olika pumpalternativ för att möta olika behov. Dessutom ger de användbar information och produktbeskrivningar online för att underlätta köpprocessen. Så, för en pålitlig och säker köpupplevelse kan det vara en bra idé att överväga Micrologistic för ditt nästa domkraftsköp.

Bästa domkraften

 1. Bacho BH1EU3000
 2. Bacho BH13000
 3. Stanley STMT81251-1
 4. Bacho BH11500
 5. Bacho BH1A2500

1. Bacho BH1EU3000

Den bästa domkraften 2023 är Bacho BH1EU3000 eftersom den kombinerar pålitlighet, effektivitet och prisvärdhet på ett exemplariskt sätt. Den här modellen har en maximal belastning på 3 ton, lyfthöjd på 462 millimeter samt ingångshöjd på 130 millimeter. Bacho BH1EU3000 passar de flesta behov och är oerhört användarvänlig!

Bacho BH1EU3000 har ett hyfsat lågt pris jämfört med många andra modeller på marknaden, men domkraften levererar trots allt en riktigt hög kvalitet. Modellen är utrustad med dubbla kolvar vilket gör att du når full höjd med bara sju pumpningar. Det finns även säkerhetsventiler som motverkar överbelastning och problem vid nedsänkning. Fotpedalen är stor och rund vilket ger dig god åtkomlighet från alla riktningar.

Fördelar:

 • Maximal belastning på 3 ton – mycket hög prestanda
 • Mycket prisvärd!
 • Användarvänlig och säker

Nackdelar:

 • Lägre lyfthöjd än många andra varianter
 • Väger 31 kilo och är alltså tyngre än flera andra modeller
 • Saknar större bekvämligheter vad gäller handtag

2. Bacho BH13000

Precis som Bacho BH1EU3000 har även den här modellen en maximal belastning på hela 3 ton. Bacho BH13000 har däremot en något lägre ingångshöjd på 90 millimeter och en högre lyfthöjd på 552 millimeter. Om detta är bra eller dåligt beror helt på vad du ska använda domkraften till. Även denna domkraft har en stor och rund fotpedal som ger dig god åtkomlighet, men också ett bekvämare och mer användarvänligt handtag.

Bacho BH13000 är utrustad med PU-överdragna hjul i stål som bidrar till en tyst och jämn drift. Spaken är dessutom svängbar vilket ger dig en kontrollerad nedsänkning, och de dubbla kolvarna tar domkraften till maximal höjd dubbelt så snabbt. Precis som vinnaren i artikeln är även Bacho BH13000 utrustad med säkerhetsventiler som gör ditt arbete säkrare.

Fördelar:

 • Utrustad med ett bekvämt handtag
 • Hög, maximal belastning på 3 ton
 • Hög lyfthöjd och lägre ingångshöjd

Nackdelar:

 • Väger 50,5 kilo vilket många användare upplever som klumpigt
 • Något svårarbetad på grund av den stora storleken
 • Vissa användare har varit besvikna på kvaliteten

3. Stanley STMT81251-1

På plats nummer 3 hamnar den mest prisvärda domkraften av alla. Den här modellen kostar under tusenlappen men levererar trots allt hög kvalitet och många praktiska funktioner. Stanley-domkraften tål 2 ton, alltså mindre än både Bacho BH13000 och Bacho BH1EU3000. Du behöver med andra ord fundera på vilka behov du har, och om du inte behöver högre kapacitet än 2 ton kan den här varianten passa perfekt för dig.

Stanley STMT81251-1 passar bra för dig som söker en domkraft att använda till bilen, då modellen har en gummibeklädd platta som förhindrar skador. Sadeln är dessutom svängbar i 360 grader och har en kompakt design som gör användningen enkel. Stanley STMT81251-1 väger endast 13 kilo vilket innebär att den väger minst av alla modeller i artikeln. Domkraften har även fått en rostbeständig finish som förlänger livslängden.

Fördelar:

 • Lättviktig och platsbesparande
 • Mycket prisvärd!
 • Utrustad med ergonomiskt bärhandtag som bidrar till enkel transport

Nackdelar:

 • Låg lyfthöjd på 381 millimeter
 • Klarar inte att lyfta över 2 ton
 • Har inga säkerhetsventiler

4. Bacho BH11500

Den här domkraften har den högsta lyfthöjden av alla modeller i artikeln. Bacho BH11500 levererar en maximal lyfthöjd på hela 610 millimeter och en ingångshöjd på 70 millimeter. Tyvärr klarar den bara av att lyfta 1,5 ton vilket är hälften av kapaciteten på Bacho BH1EU3000 och Bacho BH13000. Om du inte behöver lyfta tyngre än så kan Bacho BH11500 dock vara helt rätt val för dig.

Bacho BH11500 har precis som de andra modellerna från samma varumärke en stor fotpedal som bidrar med god åtkomlighet i alla lägen. Du kan även njuta av en tyst och jämn drift tack vare de PU-överdragna hjulen av stål. Bacho BH11500 är dessutom utrustad med säkerhetsventiler och en praktisk bricka där du kan förvara skruvar, muttrar och liknande.

Fördelar:

 • Bekvämt handtag
 • Tyst och jämn drift
 • Dubbla kolvar som förkortar pumpningstiden

Nackdelar:

 • Dyrast av alla domkrafter i artikeln
 • Klarar inte att lyfta över 1,5 ton
 • Väger 51 kilo och är alltså tyngst av alla modeller i artikeln

5. Bacho BH1A2500

Den sista domkraften är ännu en modell från Bacho. Den här varianten har en maximal belastning på 2,5 ton vilket är högre än Bacho BH11500 men lägre än Bacho BH13000 och Bacho BH1EU3000. Domkraften är däremot mer lättviktig än alla andra varianter från varumärket – Bacho BH1A2500 väger endast 25 kilo och har en mindre storlek på 200 x 370 x 800 millimeter. Med den här modellen slipper du alltså den klumpiga känslan som lätt uppstår när domkraften är för otymplig och tung.

Bacho BH1A2500 levererar en lyfthöjd på 485 millimeter och ingångshöjd på 95 millimeter, och de dubbla kolvarna gör att pumpandet reduceras med 50 %. Precis som resten av modellerna från Bacho har även Bacho BH1A2500 dammskydd, säkerhetsventiler och en praktisk förvaringsbricka.

Fördelar:

 • Lättviktig och smidig
 • Den maximala belastningen är ganska hög
 • Praktiskt dammskydd

Nackdelar:

 • Inte lika hög lyfthöjd som Bacho BH11500 och Bacho BH13000
 • Handtaget är inte utrustat med några större bekvämligheter
 • Ganska dyr

Sammanfattning

Vad är egentligen viktigt att tänka på inför ditt köp av domkraft? Den behöver först och främst ha rätt lyftkapacitet, annars är det ju ingen idé. Även lyfthöjden, ingångshöjden och andra egenskaper kan spela stor roll för ditt arbete – så ta din tid och läs på ordentligt om de olika varianterna innan du slår till.