Bästa bälteskudden [Bäst i Test 2023]

Tiden går fort under småbarnsåren! Har det blivit dags för barnet att börja använda bälteskudde istället för bilbarnstol? Då är det också hög tid att börja leta efter en bra bälteskudde. Om det är ditt första barn – eller om det gått lång tid sedan det äldre syskonet var så liten – kan det vara svårt att veta vilken bälteskudde som passar bäst.

Det finns en mängd olika bälteskuddar på marknaden och i den här artikeln får du möjlighet att läsa på om för- och nackdelar med 5 stycken av dem. Samtliga modeller i följande topp 5-lista kostar under 500 kronor, men vissa modeller varierar ändå ganska kraftigt i pris. Det innebär att det går att hitta en variant som passar just din budget. De olika bälteskuddarna som nämns lämpar sig för barn som är minst 4–6 år gamla.

Att ta del av omdömen från andra användare är en bra metod när du ska shoppa något – oavsett vad det handlar om. Den här artikeln är baserad på gedigen efterforskning av tidigare recensioner vilket innebär att andra har testat och gett sin ärliga åsikt om varje bälteskudde som nämns. Varje bälteskudde har dock inte testats fysiskt inför den här artikeln.

Bästa bälteskudden

 1. Axkid Grow Pillow
 2. Graco Booster Basic
 3. Graco Connext
 4. Fillikid Bälteskudde
 5. BubbleBum Bälteskudde

1. Axkid Grow Pillow

Den bästa bälteskudden 2023 är Axkid Grow Pillow eftersom den kombinerar prisvärdhet med flera smarta funktioner. Bälteskudden har lägst prislapp av alla modeller i artikeln och erbjuder oerhört många praktiska egenskaper trots det låga priset.

Axkid Grow Pillow är oerhört kompakt och väger endast 1 kilo, vilket gör det lätt att bära med sig kudden om barnet till exempel ska åka iväg med någon släkting. Bälteskudden monteras smidigt och lätt med hjälp av bilens trepunktsbälte och har dessutom en bältesledning där du fäster bältet för optimal komfort. Axkid Grow passar de flesta men om ditt barn är lite större finns det risk att bälteskudden blir lite trång.

Fördelar:

 • Smidig och lätt att bära med sig
 • Klädseln går att ta av för maskintvätt i 30 grader
 • Mycket prisvärd – kostar endast cirka 190 kronor

Nackdelar:

 • Är ganska smal i sitsen
 • Armstöden går inte att justera
 • Har ingen Isocatch-fästanordning

2. Graco Booster Basic

På andraplats hamnar en bälteskudde från varumärket Graco, och med den här modellen är prislappen lite dyrare jämfört med vinnaren i artikeln. Den här bälteskudden kostar runt 280 kronor men har också en fenomenal design med många egenskaper som vinnaren i artikeln saknar.

Graco Booster Basic är till exempel utrustad med två utdragbara dryckesbehållare som gör det enkelt för barnet att dricka ur sin flaska själv när ni pausar under bilfärden. Bälteskudden har även armstöd som kan justeras i höjd! Armstöden – eller hornen – styr dessutom ner höftbältet över benen på barnet och ser till att bältet alltid ligger korrekt på kroppen. Detta gör att mjukdelarna undviker att ta skada om en krock skulle inträffa. Modellen väger dock nästan ett helt kilo mer än Axkid Grow Pillow.

Fördelar:

 • Har justerbara armstöd
 • Klädseln går att maskintvätta i 30 grader
 • Två mugghållare där barnet kan förvara leksaker att roa sig med under bilresan

Nackdelar:

 • Ganska dyr
 • Väger lite mer
 • Inte lika mjuk och skön som andra modeller

3. Fillikid Bälteskudde

Nästa bälteskudde på listan passar perfekt för dig som är på jakt efter en bekväm och säker modell som inte kostar skjortan. Fillikid-bälteskudden kostar 260 kronor vilket å ena sidan inte är lika billigt som vinnaren i artikeln, men å andra sidan har denna faktiskt en Isocatch-fästanordning som Axkid Grow Pillow saknar.

Fillikid Bälteskudde har en bredare utformning som passar lite äldre barn. Den rekommenderade åldern är 7–12 år, vilket innebär att du med ett yngre barn istället bör välja till exempel Axkid Grow Pillow eller Graco Booster Basic. Om du däremot har ett större barn kan du räkna med att Fillikid-bälteskudden bidrar med många praktiska egenskaper.

Fördelar:

 • Utrustad med Isocatch-fästanordning
 • Ganska bra pris med tanke på kvaliteten
 • Avtagbar klädsel som kan maskintvättas i 30 grader

Nackdelar:

 • Några användare vittnar om att klädseln lätt glider av
 • Lämpar sig endast för barn över 7 år
 • Vissa användare hävdar att deras barn tyckte den blev obekväm under långa bilresor

Sammanfattning

Alla bälteskuddar som nämns i artikeln är säkra för barnet att använda under bilfärder – vilket ju egentligen är det allra viktigaste. Det du behöver ta hänsyn till innan du bestämmer dig är snarare följande: vilken stol föredrar ditt barn? Behöver den vara lätt att bära med sig? Vad får den kosta?