Att köpa elbil är en stor investering som oftast kräver tid och eftertanke för att hitta den som passar bäst. En laddbox kostar betydligt mindre men kräver en mängd eftertanke ändå. Vi har testat olika laddboxar för att hitta marknadens bästa produkt. Placeringarna är baserade på pris, funktion design och omdömen från användare.
Söker du fler än en aktör för att jämföra produktutbudet med? Du kan också köpa laddbox från Mer Sverige som erbjuder bekväma och pålitliga lösningar för elbilsladdning. Mer är känt för sina högkvalitativa laddboxar som säkerställer snabb och säker laddning hemma. Genom att investera i en laddbox från Mer kan du dra nytta av flera förmåner som bidrar till ett enkelt elbilsliv.
Hitta bäst laddbox för hemmet
Testet vi har utfört är för att hitta bäst laddbox för hemmabruk. Alla laddboxar vi har testat kan installeras i hemmet, på arbetsplatsen eller på offentlig parkering om så önskas. Vi har därefter rankat bästa laddbox i följande ordning:
- Easee Home
- Charge Amps Halo
- Zaptec Go
- Njord Go
- Garo GLB
- Chargestorm Connected
1.Bäst laddbox – Easee Home (22 kW)
Easee Home är en laddbox som tillverkas i Norge med men en snygg design som enkelt smälter in i sin miljö utan symboler eller iögonfallande element. Boxen har fem olika färger att välja mellan vilket gör att du enkelt kan matcha den med färgen på ditt hem. Laddboxen har även en kapacitet på 22 kW vilket är ovanligt bland laddboxar i denna storlek. Vi anser att Easee Home är Eways bästa laddbox utifrån uthållighet, prisvänlighet, snygg design och populära kundomdömen.
Fördelar
- Snygg design
- Många färgval
- Diskret
- Har låsfunktion för kabel
- 4G uppkoppling
Nackdelar
- Stödjer inte ladduttag typ 1
- Ingen medföljande laddkabel
2. Charge Amps Halo (11 kW)
Charge Amp är en svensktillverkad laddbox som i landet är en av de mest använda EV-laddarna. Med svenska tillverkare är den därför även skapt för att klara sig i svenska väder som regn, snö, frost och dylikt. När du köper en Charge Amps Halo får du även en laddkabel på 7,5 m som kan snurras runt laddboxen mellan användningar.
Fördelar
- Enkel design
- Fungerar utmärkt i svenskt klimat
- Tillverkad i Sverige
- 7,5m kabel ingår
Nackdelar
- Begränsad till 11 kW
3. Zaptec Go (22 kW)
Det norska företaget Zaptec har tagit fram Zaptec Go, en effektiv laddbox för hemmet, kontra Zaptec Pro som är deras bästa laddbox för bostadsrättsföreningar och företagsbyggnader. Laddboxen är en av världens minsta modeller vilket gör att den inte tar allt för mycket uppmärksamhet med sin tidlösa design och olika färgalternativ som gör det enklare att anpassa efter hemmet. Med deras molntjänst Zaptec Portal kan du även fördela strömmen mellan laddare och se till att bilen laddas när elpriserna är som lägst under dagen.
Fördelar
- Tidlös design
- Många färgval
- Stödjer ladduttag 1 och 2
- Har låsfunktion för kabel
- Mindre modell än standard
Nackdelar
- Inga nackdelar
4. Njord Go (11 kW)
Njord Go, en 11 kW EV-laddare som du kan styra med hjälp av en app. Njord Go innebär flexibilitet då den kan tas med från hemmet och användas i andra CEE-uttag. Med laddaren medföljer även ett fäste som gör att du kan haka fast lådan på väggen vid parkeringen eller i garaget, vilket gör att du slipper massa lösa sladdar i garaget eller på parkeringen. Med denna typ av laddare är det inte förvånande att den enbart klarar 11 kW, vilket den kompenserar med sin flexibilitet.
Fördelar
- Snygg design
- Många färgval
- Diskret
- Har låsfunktion för kabel
- 4G uppkoppling
Nackdelar
- Inga nackdelar
5. Garo GLB (22 kW)
Garo GLB går i liknande spår som Easee med sin design som är simpel och diskret. Garo kommer med smart dynamisk lastbalansering som hjälper dig hålla kostnaderna nere vid laddning. Du kan även välja till ett flertal smarta funktioner när du kopplar upp laddboxen till hemmets lokala nätverk.
Fördelar
- Prisvärd
- Snygg design
- Många färgval
- Diskret
- Felövervakning
- 4G uppkoppling
Nackdelar
- Bara 1 års garanti
- Sämre utrustad för svenskt väder
6. Chargestorm Connected (22 kW)
Chargestorm Connected är ytterligare en laddbox utvecklad av CTEK som ligger bakom Njord Go. Laddboxen fyller funktionen av en EV-laddare men en klumpigare design och ett högre pris gör att denna laddbox tar plats sex i testet. Chargestorm är däremot en visuellt tydlig laddbox, vilket kan vara ett plus för de som bryr sig mindre om utseendet.
Fördelar
- Internetuppkopplad
- Tålig
Nackdelar
- Klumpig/dålig design
- Dyr
Huvudsäkringarna avgör kraften
En laddbox är bara så effektiv som huvudsäkringarna tillåter. Om du har en laddbox i dagsläget och letar efter en ny med högre effekt, försäkra dig först om att elledningen till installationen kan förse högre effekt än vad den i dagsläget tillför. Har du inte möjlighet att förse laddboxen med 22 kW fungerar 11 kW laddarna absolut bra de med. Är du osäker på dina möjligheter kan du alltid höra av dig till en elektriker som kan se över dina alternativ.
Säkerhet med laddbox
Inte alla hushåll har elledningar som klarar den höga belastningen av att ladda elbilar under längre tider. Elsäkerhetsverket rekommenderar att du ser över din anläggning och säkerställer att det inte finns någon risk i att skaffa en anslutande laddbox eller koppla in laddaren i ett befintligt eluttag. Din laddbox eller elledning ska alltid installeras av certifierade elektriker, och är inte något värt att tumma på.